ROCKWOOL-stenuldsisolering bidrager til et trygt og behageligt indeklima. Selv uden pandemier der tvinger os indendørs, tilbringer vi faktisk 90% af tiden indenfor. Derfor er indeklimaet og sikkerheden i bygningen vigtige parametre, der prioriteres højere og højere hos de fleste, og en vigtig del af et bæredygtigt byggeri.

Brandsikkerhed
Bygninger skal være trygge og sikre at opholde sig i, og de mennesker og værdier der er i bygningerne, skal være godt beskyttet. Isolering er en vigtig del af trygheden og sikkerheden i en bygning. Det rette isoleringsmateriale kan nemlig være altafgørende i tilfælde af brand. ROCKWOOL-isolering giver den højeste beskyttelse i tilfælde af brand og kan forhindre, at en brand spreder sig. Det er nemlig fremstillet af sten, som kan modstå temperaturer over 1000 °C.

Lydegenskaber
En god akustik er en vigtig del af et godt indeklima. Støj kan nemlig have en stor indflydelse på vores velvære. Isolering er en rigtig god måde at reducere uønsket støj ved at dæmpe støjen der trænger igennem udefra eller mellem rum og etager. Uønsket støj er de lyde, vi ikke selv bestemmer, skal være til stede. Det kan være naboens musik, uro på arbejdspladsen, larm fra biler samt støj fra tekniske anlæg som ventilation og køling.

Termiske egenskaber
En tæt og velisoleret bygning er forudsætning for et godt indeklima. Dårlig isolering, kuldebroer og utætheder kan nemlig medføre et dårligt indeklima præget af træk og kulde om vinteren og overophedning om sommeren. Stenuldsisolering fungerer som en buffer mod temperaturudsving og hjælper med at opretholde en ideel indetemperatur. Det holder med andre ord den varme luft ude i varme klimaer, og bevarer den varme luft i kolde klimaer.

Luftkvalitet
ROCKWOOL-stenuldsisolering er et uorganisk og diffusionsåbent materiale. Det betyder, at fugt helt naturligt transporteres ud af materialet uden at kondensere. Ved at forhindre at fugten kondenserer mindskes risikoen for skimmel, svamp og råd i konstruktionen. Og når bygningen bedre kan ånde, så kan du også bedre ånde. 

ROCKWOOL stenuldsisolering har en M1 indeklimamærkning.