Sådan søger du tilskud til efterisolering af din bolig

Inden længe åbner Energistyrelsen op for den såkaldte Bygningspulje, der gør det muligt at få dækket en del af udgifterne til efterisolering af din bolig. En energi-renovering af boligen kan spare mange penge på varmeregningen fremadrettet – give dig et bedre indeklima og gøre din bolig mere værd. Så måske er det nu, du skal gribe chancen og få del i de 675 mio. kr., der deles ud i løbet af 2021 til at energiforbedre danske boliger. ROCKWOOLs nye guide hjælper dig igennem processen.

Tilskudsordning

Døjer du med unødigt høj varmeregning, træk fra kolde ydervægge og gulve, eller kommer der kold luft ned fra loftet? Så er det måske nu, du skal gribe chancen for at få efterisoleret din bolig. Det er nemlig både dumt og dyrt at ”fyre for gråspurvene” – og samtidig vil du sikkert opleve en stor forbedring af indeklimaet, hvis du får styr på isolering af alt fra ydervægge, loft, tag til fundament.

Energistyrelsen er på trapperne med en stor energirenoveringspulje, hvor du kan søge tilskud til at energiforbedre helhårsboliger eller virksomheder. Puljen er på 675 mio. kr. og vil blive uddelt ad flere runder i løbet af året. Første tildelingsrunde forventes at blive åbnet inden påske 2021, og sandsynligvis vil der være mange ansøgere om buddet. Derfor er det en god idé at gå i gang allerede nu med at forberede dit energi-renoveringsprojekt. Så er du et stort skridt nærmere et tilskud på op til ca. 20% af din renoveringssum, dvs. både materialer og arbejdsløn.

Ny ROCKWOOL-guide hjælper dig godt på vej I dag lancerer ROCKWOOL en brugervenlig guide, der gør det mere overskueligt og nemt at komme i gang med at søge tilskud til efterisolering. Du kan bl.a. søge tilskud til efterisolering af ydervægge, tag, loft, sokkel og fundament. Tilskuddet er et fast beløb, der tildeles pr. m2.

Energistyrelsen vurderer dit isoleringsprojekt ud fra, hvor meget du forbedrer husets isoleringsstandard og tildeler tilskud efter, hvor stor energibesparelse du opnår. Det vil sige, at jo mere energi du sparer ved efterisolering, des højere tilskud har du mulighed for at få. Samlet set er det muligt at få ca. 20% af dine samlede udgifter dækket.

Muligheden for tilskud beregnes ud fra din boligs energimærke, og derfor er det et krav, at din bolig har et gyldigt energimærke. Hvis du mangler et energimærke, kan du også få tilskud til det – og finde vejledning til det og alle de andre små trin i processen, så du bliver guidet helt i mål med ansøgningen. Via ROCKWOOL-guiden kan du vælge at blive skrevet op til Energistyrelsens nyhedsmail, så du får besked, når millionerne frigives.

Det er et krav, at de nye forbedringer bliver udført at professionelle håndværkere. Det er derfor ikke muligt at søge om tilskud til et gør-det-selv projekt.

ROCKWOOL-guiden finder du her: tilskud.rockwool.dk.