ROCKWOOL vinder SDG Tech Awards i kategorien byggeri

07 juni 2019

Er det realistisk at komme i mål med de 17 verdensmål (også kendt som Sustainable Development Goals) for en bæredygtig udvikling frem til 2030?
Ja! Ved den nyligt afholdte SDG Tech Awards Denmark blev de bedste, danske teknologiløsninger til en bæredygtig udvikling præsenteret og hyldet. En jury har fundet frem til de bedste eksisterende løsninger inden for 11 af de 17 verdensmål.

SDG, sustainability, award, tech awards, winner.

Danmark kan være stolt, for de bæredygtige teknologiløsninger ses i rigtig mange industrier og kategorier, blandt andet inden for håndtering af affald, sundhed, byggeri, ligestilling, SDG partnerskaber etc. Et stigende antal af danske og internationale virksomheder arbejder konkret med verdensmålene og forpligter sig til at levere på løsninger på udfordringerne.


ROCKWOOL stenuldsisolering reducerer energibehovet samt CO2-udledning

I kategorien byggeri har ROCKWOOL vundet prisen for den mest bæredygtige teknologiløsning i Danmark i et stærkt felt af nominerede. ROCKWOOL har en signifikant positiv indflydelse på de globale klimaforandringer gennem stenuldsisoleringsprodukter. 

Bygninger står i dag for 30% af verdens energiforbrug, og energiforbruget vil stige voldsomt i takt med stigende befolkningstal og urbanisering, hvis vi ikke gør noget. Til alt held har ROCKWOOL en god og velafprøvet løsning på problemet; både ved nybyggeri og ved at renovere eksisterende bygninger er det muligt at mindske opvarmningsbehovet (og kølebehovet i varme lande) med op til 70% ved at installere brandsikker og genanvendelig ROCKWOOL stenuldsisolering. 

Den isolering, ROCKWOOL koncernen solgte i 2018, vil i løbet af de mange år, den er installeret i bygninger, spare kloden for 200 mio. tons CO2-udledning. Det svarer til 100 gange mere end den CO2-udledning, der er anvendt i produktionen af selvsamme produkter.
Med i kampen for at nå de globale bæredygtighedsmål
ROCKWOOL har forpligtet sig til at levere på 10 af de i alt 17 bæredygtighedsmål, hvor forretningen i størst muligt omfang kan yde indflydelse på at nå disse bæredygtighedsmål via kernekompetencer. Det gør ROCKWOOL blandt andet ved at udvikle innovative, nye muligheder til at håndtere klimaforandringer, arbejde mod en mere cirkulær økonomi samt forbedre trivsel for mennesker rundt omkring i verden.

De fleste kender os for isolering og akustikløsninger, men vi leverer også vækstmedie til fødevareproduktion, løsninger til jernbaner samt det nyeste skud på stammen – løsninger til at håndtering af store vandmængder ved skybrud og lignende.


Læs mere om de globale bæredygtighedsmål.

Læs mere om SDG Tech Awards Denmark 2019.

Om os

ROCKWOOL koncernen er verdens førende producent af produkter baseret på stenuld. Vi tilbyder et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til byggesektoren så som isolering, akustiklofter, facadeplader, men leverer også produkter til gartnerier og transportsektoren.