ROCKWOOL vil mindske legionella med ny løsning

08 februar 2019

Antallet af legionellatilfælde er stigende i Danmark. En af grundene findes ofte i bygningens rørinstallationer, når der opstår situationer, hvor stilestående vand bliver opvarmet, eller hvor der fejlagtigt er opstået en "død" ende i installationen. ”En helt tæt og komplet rørisolering reducerer risikoen for vækst af legionella’, fortæller Lillian Andersen, Produktchef hos ROCKWOOL.

hvac, teclit

Lungebetændelse, høj feber, diarré og muskelsmerter. Legionellas symptomer er mange, og på trods af moderne, intensiv pleje er dødeligheden mellem 5-20 procent. I Danmark har Statens Seruminstitut inden for de seneste år konstateret, at der er et stigende antal legionella-sygdomstilfælde, og de primære syndere vurderes at være installationer til brugsvand.

ROCKWOOL ser alvorligt stigningen og har derfor udviklet TECLIT Hanger, en isoleret rørbæring der bidrager til, at vandet holder den rette temperatur gennem rørinstallationen – og dermed reducerer risikoen for spredning af legionella.

”Med TECLIT Hanger bliver det varme vand ikke for koldt, og det kolde vand ikke for varmt. Løsningen bidrager således til en reduceret risiko for dannelse af legionellabakterier i det stationære vand”, fortæller Lillian Andersen, Produktchef for ROCKWOOL.

Legionella er en bakterie, der forekommer naturligt i vores miljø, herunder i vandkilder. Gennem drikkevandet kommer legionellabakterien ind i ejendommens vandhanesystem. Infektionen skyldes ofte indånding af vanddråber fra forskellige typer af vandsystemer, hvor legionellabakterien har vækst. Bakterien trives bedst i vand med en temperatur på mellem 25-45 grader, hvilket betyder, at stationært vand i rørene er en god yngleplads for bakterierne.

Rørinstallationer med både kold- og varmvands rør, der installeres parrallelt samt omgivelsestemperaturen, spiller således en meget vigtig rolle i kampen mod legionella. Hvis rørene er ordentligt isolerede uden energibroer, kan de nemmere opretholde en vandtemperatur, hvor bakterierne ikke overlever.

TECLIT Hanger fra ROCKWOOL er en af markedets første inden for isolerede bæringer i stenuld, og den giver en tæt og brandsikker isolering uden energibroer. Den er udviklet til både kolde og varme rør, og fungerer til offentlige såvel som private bygninger. Den fås i mange dimensioner og passer til ROCKWOOL Rørskål 800 og Universal Rørskål.

Om os

ROCKWOOL koncernen er verdens førende producent af produkter baseret på stenuld. Vi tilbyder et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til byggesektoren så som isolering, akustiklofter, facadeplader, men leverer også produkter til gartnerier og transportsektoren.