Stenuldsløsning satte fart på byggeri i Ørestad

Danskerne flokkes til storbyerne, og med en nettotilvækst på 1.000 mennesker om måneden i 2017 er der et stort behov for nye boliger i København. Denne tendens mærker man også i den nyere bydel Ørestad, hvor der skyder boliger op som aldrig før. Til byggeriet af Ø-huset i Ørestad valgte entreprenøren derfor en isoleringsløsning fra ROCKWOOL, der gav en effektiv og hurtig byggeproces.

Reference case, Denmark, Ø-huset, Ørestad, apartments, MURBATTS 34

I Ørestad blomstrer byggerierne op, og endnu et byggeprojekt er netop ved at slå sine rødder. Projektet hedder Ø-huset, og kommer til at bestå af 300 lejeboliger fordelt på fire blokke centralt beliggende i Ørestad City ud mod Ørestads Boulevard og tæt på metroen. I en travl byggebranche er nøgleordene ’en effektiv byggeproces’ – og det var netop, hvad entreprenøren kunne opnå med stenuldsløsning fra ROCKWOOL.


Kvalitet og bearbejdelighed var afgørende egenskaber 
Til det 27.400 kvadratmeter store byggeprojekt var det afgørende for entreprenøren, at der blev valgt en isoleringsløsning, der kunne imødekomme projektets høje kvalitetskrav, og som samtidigt ville lettere byggeprocessen for de travle håndværkere. Derfor valgte det udførende entreprenørfirma, Murermester J. Ole Pedersen A/S, en stenuldsløsning fra ROCKWOOL, der levede op til alle krav:

”Til byggeriet af Ø-huset valgte vi som entreprenør isoleringsløsningen MURBATTS 34 fra ROCKWOOL på grund af produktets høje kvalitet. Derudover er netop denne isoleringsløsning fleksibel og hurtigt at montere på grund af stenuldens bearbejdelighed – og det er noget, som betyder meget for os entreprenører i en travl byggebranche”, siger Christian Dahl Pedersen, murermester hos Murermester J. Ole Pedersen A/S.

Udover at ROCKWOOL MURBATTS er af høj kvalitet og skaber en effektiv byggeproces for entreprenøren, har stenuldsløsningen også flere fordele, som kommer de kommende beboere til gode.

Naturlig isoleringsløsning har positiv indvirkning på indeklimaet og nabostøj
Fordi Ø-huset er isoleret med en ROCKWOOL stenuldsløsning lavet af naturens egne ressourcer, betyder det, at de kommende beboere kan se frem til et sundt indeklima og et støjreduceret hjem:

”Beboerne i Ø-huset kan se frem til et hjem med et sundt indeklima blandt andet på grund af stenuldsisoleringen i væggene. Vores isolering er med til at sikre en sund ydervægskonstruktion, hvor den naturlige fugtvandring kan foregå igennem stenulden og ventileres bort på ydersiden. Dette er med til at sikre, at indeklimaet forbliver optimalt. Desuden har stenulden også en positiv indvirkning på det akustiske indeklima”, siger Hans Henrik Ter-Borch, arkitekt og ansvarlig for teknisk marketing og produktudvikling i ROCKWOOL Nordics, og tilføjer:

"I storbyer bor og arbejder vi tæt på hinanden, og det betyder, at mange mennesker er plaget af støj. Stenuldsfibrene fra ROCKWOOL isolering er omringet af luft, og denne sammensætning mellem stenuldsfibre og luft skaber en optimal lydisolering mellem lejlighederne i Ø-huset. Vores isoleringsløsning bidrager derved til et godt indeklima i Ø-huset - både når det handler om luften indendørs og om støj."

Fakta om projektet:

  • Ø-huset er et boligprojekt på 27.400 kvadratmeter, der bliver opført af Heimstaden på den sidste grund i Ørestad City - tæt på Amager Fælled, metro og i cykelafstand til København K.
  • Byggeprojektet består af 300 lejeboliger fordelt på fire blokke og en dagligvarebutik i stueplan.
  • I midten af de fire blokke kommer et grønt område med legepladser, bænke og borde, som giver beboerne et uderum til leg og fornøjelse.
  • Byggeriet afleveres over fire etaper, hvor første del netop er blevet afleveret i januar og sidste del forventes færdigt til september i år.
  • Udlejningen af lejeboligerne i Ø-huset administreres af Home Projekt. Læs mere om projektet her.
  • Til byggeriet har ROCKWOOL leveret ROCKWOOL MURBATTS 34, som er brandsikker isolering til murede ydervægge lavet af fugt- og vandafvisende stenuld. Læs mere om produktet her.

Om ROCKWOOL koncernen
Hos ROCKWOOL koncernen lægger vi stor vægt på at berige tilværelsen for alle, der oplever vores løsninger. Vores ekspertise danner et solidt grundlag for at håndtere mange af de største udviklinger, man i dag ser inden for bæredygtighed og udvikling. Det gælder blandt andet energiforbrug, støjforurening, brandsikkerhed, vandmangel og oversvømmelser.

Med over 10.000 engagerede kolleger i 38 lande er vi verdens førende leverandør af stenuldsløsninger, herunder bygningsisolering, akustiske lofter, udvendige beklædningssystemer, løsninger til plantedyrkning, tekniske fibre til industriel brug samt isolering til procesindustri, marine og offshore.

 

Christian Dahl Pedersen

Murermester, J. Ole Pedersen A/S

Mobil: 40 75 07 02

E-mail: cdp@jop.dk

Om os

ROCKWOOL koncernen er verdens førende producent af produkter baseret på stenuld. Vi tilbyder et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til byggesektoren så som isolering, akustiklofter, facadeplader, men leverer også produkter til gartnerier og transportsektoren.