ROCKWOOL koncernen investerer i Sverige

Stenuldsproducenten ROCKWOOL styrker sin position i Sverige med en strategisk investering. Virksomheden opkøber 180,000 kvadratmeter grund i den østsvenske kommune, Eskilstuna, som skal ruste koncernen til fremtidig ekspansion. Koncernen vil gerne være forberedt på at imødekomme den stadig stigende efterspørgsel på stenuldsløsninger på det svenske marked.

ROCKWOOL Factory opening, truck, flag

Februar i år offentliggjorde ROCKWOOL koncernen intentionen om at investere i USA, Rumænien og Sverige. I næste uge skriver koncernen under på købsaftalen til 180.000 kvadratmeter grund i den østsvenske kommune, Eskilstuna, ca. 100 km fra Stockholm.

Hos ROCKWOOL koncernen har vi 80 års erfaring i at producere ikke brændbar stenuld, som er det materiale, alle vores løsninger er baseret på. Med denne investering sikrer vi, at vi også i fremtiden kan imødekomme det svenske markeds stadig stigende efterspørgsel på stenuldsløsninger” siger Senior Vice President i ROCKWOOL koncernen, Henrik Frank Nielsen.

I Eskilstuna hilser man investeringen velkommen “Vi forventer, at denne investering får en positiv effekt på lokalområdet i form af fremtidige lokale arbejdspladser, som vi er parate til at besætte” siger David Hofmann, direktør for Eskilstuna Logistik og Etablering.  

Solid vækst og stort potentiale i det svenske marked baner vejen for investering
ROCKWOOL koncernen oplever øget vækst for isoleringsforretningen i det svenske marked, hvor byggeriet udvikler sig i højt tempo. I dag forsyner det svenske salgskontor sine kunder med løsninger produceret på fabrikker i Danmark og Norge.

Opkøbet af jord i Sverige er udtryk for rettidig omhu og skal ruste koncernen til at skabe mere vækst. Derfor går arbejdet med at indhente de nødvendige tilladelser i gang med det samme, så forberedelserne er på plads, når koncernen beslutter sig for at investere yderligere.

Ruster sig til vækst på verdensplan
ROCKWOOL koncernen har de seneste år investeret i eksisterende og kommende produktionsanlæg. Udover Polen, Holland og USA har stenuldsprocenten så sent som i efteråret 2015 investeret i en ny produktionslinje på én af sine to danske fabrikker. I juli 2017 startede koncernen produktionen på en ny fabrik for akustiske loftplader i USA.  Koncernen er også ved at bygge en ny fabrik i West-Virginia, hvor der er planlagt produktionsstart i 2020. 

Om ROCKWOOL koncernen
Hos ROCKWOOL koncernen lægger vi stor vægt på at berige tilværelsen for alle, der oplever vores løsninger. Vores ekspertise danner et solidt grundlag for at håndtere mange af de største udviklinger, man i dag ser inden for bæredygtighed og udvikling. Det gælder blandt andet energiforbrug, støjforurening, brandsikkerhed, vandmangel og oversvømmelser.

Med omkring 10.500 engagerede kolleger i 38 lande er vi verdens førende leverandør af stenuldsløsninger, herunder bygningsisolering, akustiske lofter, udvendige beklædningssystemer, løsninger til plantedyrkning, tekniske fibre til industriel brug samt isolering til procesindustri, marine og offshore.

For yderligere information, kontakt venligst:
info@rockwool.dk

Om os

ROCKWOOL koncernen er verdens førende producent af produkter baseret på stenuld. Vi tilbyder et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til byggesektoren så som isolering, akustiklofter, facadeplader, men leverer også produkter til gartnerier og transportsektoren.