Om os

Om ROCKWOOL koncernen

ROCKWOOL koncernen er verdens førende producent af produkter baseret på stenuld. Vi tilbyder et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til byggesektoren så som isolering, akustiklofter, facadeplader, men leverer også produkter til gartnerier og transportsektoren.

International Koncern med danske rødder
Vores produkter efterspørges over hele verden. Vi har 28 fabrikker på tre kontinenter (Europa, Nordamerika og Asien) og har et verdensomspændende net af salgskontorer, distributører og partnere. I alt har vi over 10.000 medarbejdere i hele verden. Stenuldens unikke kombination af god isoleringsevne, støjreduktion, uovertruffen brandbeskyttelse og lang holdbarhed betyder, at vores isoleringsprodukter er brugt i bygninger over hele verden; fra Empire State Building i New York til Bolsjoj teatret i Moskva, Eiffel tårnet i Paris og det Olympiske stadion i London.

Vores løsninger

Stenuld er baseret på en af naturens mest uudtømmelige ressourcer – vulkansk sten. I Danmark er vi mest kendt for at tilbyde et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til byggesektoren, men stenulden er et materiale med utallige anvendelsesmuligheder, og det er fundamentet i ROCKWOOL koncernens forretning:

Isoleringsløsninger

  • Bygningsisolering
  • Industriel & teknisk isolering til procesindustri, marine og offshore industrien.
  • Specialfremstillede løsninger til industrielle applikationer
  • Facadesystemer

System løsninger

  • Akustiklofter og facadeplader
  • Vækstmedie til dyrkning af planter i gartnerier
  • Specialfremstillede fiberløsninger, f.eks. til fremstilling af bremser i bilindustrien
  • Støj og vibrationsløsninger til transportsektoren

Et historisk tilbageblik
Den første ROCKWOOL fabrik startede i Hedehusene i 1937. I dag har vi to fabrikker i Danmark; fabrikken i Vamdrup, som åbnede i 1966, og fabrikken i Øster Doense, som åbnede i 1977, og som blev fornyet i 2015. ROCKWOOL koncernens hovedkvarter ligger i Hedehusene, og i alt er der ansat 800 personer i Danmark.

Koncernens historie rækker længere tilbage end den første produktion i Hedehusene. Det er mere end 100 år siden, at de bemærkelsesværdige fordele ved stenuld blev opdaget.

Det hele startede på Hawaii, hvor naturligt forekommende, uldlignende materiale hang ned fra træer tæt på den aktive vulkan Kilauea. Da videnskabsfolk fandt ud af, at materialet havde exceptionelt gode isolerings- og brandegenskaber, startede arbejdet med at udvikle en fremstillingsproces, som kunne genskabe materialet til kommercielt brug.

I 1937 bragte Gustav Kähler det vulkanske princip med til Danmark og etablerede den første produktion af bygningsisolering til brug for det kolde, danske klima.

Efter at have vist sin berettigelse på hjemmebanen, begynde ROCKWOOL at udvide aktiviteten i udlandet. Først Norge og Sverige, dernæst Tyskland og resten af først Vesteuropa og efter murens fald også Østeuropa.

I dag er ROCKWOOL en verdensomspændende virksomhed, som opererer i 37 lande og med produktion i 14 lande fra Canada i vest til Kina i øst, fra Trondheim i nord til Malaysia i syd.

01

God akustik

Uhørt god akustik med ROCKWOOL isolering

Den åbne, porøse struktur i stenuld gør den til en effektiv beskyttelse mod støj. ROCKWOOL isolering er en af de bedste løsninger til at lyd- og støjsikre konstruktioner. Udover isoleringsprodukter leverer ROCKWOOL koncernen en række andre produkter og løsninger, som bidrager til mindre støj i vores omgivelser: Rockfon akustiklofter og støjskærme mod trafikstøj fra Rockdelta.

Læs mere

02

Optimal brandbeskyttelse

Det kan siges meget simpelt – sten kan ikke brænde.
Det er derfor, ROCKWOOL stenuldsprodukter har naturlige brandegenskaber, som giver optimal brandbeskyttelse af konstruktioner.

ROCKWOOL stenuld er markedets mest brandsikre isoleringsmateriale og tåler over 1000 °C uden at smelte. Bindemidlet i de yderste lag vil forsvinde ved temperaturer over 250 °C, men fibrene forbliver intakte og beskytter underliggende materialer mod videre flammepåvirkning og bidrager til at beskytte konstruktionen og begrænse brandens udvikling og spredning. Det giver sikkerhed til bygningens beboere og brugere og er med til at at mindske materielle og miljømæssige skader.

Læs mere

03

En holdbar løsning

Langtidsholdbar løsning i hele bygningens levetid

Få materialet holder så godt som sten. Derfor beholder ROCKWOOL stenuldsprodukter sin formstabilitet og kvalitet igennem bygningens levetid: beskyttelse mod varmetab, brand og støj.

Læs mere

04

Indbygget bæredygtighed

Grundbestanddelen i vores stenuldsprodukter er en af jordens uudtømmelige ressourcer – vulkanske sten. Det er fundamentet for vores forretning, og det er det, der gør os i stand til at tilbyde isoleringsprodukter med en unik kombination af fordele.

Stenuld er fremstillet på basis af materialer, som naturen selv producerer i rigelige mængder: på årsbasis 38.000 gange mere end vi bruger i produktionen. Derudover har stenuld en lang holdbarhed, der sikrer en vedvarende energibesparelse i hele bygningens levetid. Stenuld modstår temperaturer over 1000 °C og giver således den højeste brandsikkerhed for bygningen og dens brugere, og stenuld beskytter samtidigt mod støj.

Læs mere

Om Synergi

Synergi er en interesseorganisation, der arbejder for en mere effektiv brug af energien – både i industrien og de danske hjem.