Rockzero er fremtidens vægsystem

Vægge der står for noget

Rockzero er en innovativ og fleksibel letvægtsløsning til væggen som er simpel at installere. Denne nye revolutionerende måde at bygge på bygger på kendte konstruktionsteknikker som er med til at gøre byggeriet lettere og hurtigere, samtidig med at det bidrager til et sikkert og ordentligt arbejdsmiljø. Vægsystemet minimere risici, eliminerer behovet for specialister og er samtidig så fleksibelt at det giver dig stor design frihed på byggeriet. Sammenlignet med traditionelle måder at bygge på, giver Rockzero dig en bedre måde at levere bæredygtige boliger af høj kvalitet.

Med Rockzero integreres de naturlige fordele ved stenuldsisolering med den byggetekniske konstruktion af boligen. Det betyder intet mindre end en revolution i måden at bygge på. Når du bygger med Rockzero vægsystem får bygningen overlegen energieffektivitet og optimalt indeklima. Det giver øget komfort til de som skal opholde sig i bygningen og en konkret besparelse på energiregningen – også til gavn for miljøet. Vi står for fremtidens bygninger. Rockzero står for tryghed og bæredygtighed.

Rockzero, HusCompagniet, Reference Case, Kæret 5 Ringsted

Formålet med en væg er ligeså vigtig som måden den er bygget på

Se Rockzero videoen og lær hvordan vægsystemet fungerer samt bidrager til et bæredygtigt boligdesign.

Fordele for boligejere

Komfort og godt indeklima

Rockzero bidrager til at holde varmen der hvor den hører til, samtidig med at fugt udledes helt naturligt. Dette er med til at holde din bolig varm om vinteren og kølig om sommeren. På den måde sikres det gode indeklima og risikoen for svampedannelse og skimmel minimeres.

Fremtidssikker miljøløsning

Rockzero består primært af naturlige materialer, og konstruktionen sparer ca. 20 % på Co2-udledningen i hele husets levetid. Samtidig vil du, på grund af den høje energieffektivitet, få et forspring i forhold til fremtidige stramninger på området og sikre en høj gensalgsværdi på huset. Du kender måske allerede stenens naturlige kvaliteter: Den er bæredygtig, brænder ikke og er stærk. Nu kan disse kvaliteter blive en integreret del af dine vægge - og derved være med til at skabe tryghed for dig og din familie. ROCKWOOL stenuld er 97 % natursten. Den produceres som i hjertet af en vulkan hvor smeltet lava transporteres gennem kold luft og skaber naturens version af de tråde, vi kalder stenuld. Med Rockzero har vi udnyttet naturkraften fra stenulden i et stærkt og komplet vægsystem, der kan løse mange af udfordringerne i fremtidens byggeri.

Bedre akustisk komfort

Rockzero reducerer udefrakommende støj 2,5 gange mere end ved traditionelt byggeri. Stenuldsisolering giver nemlig fremragende lydabsorption og reducerer derfor uønsket støj betydeligt. Det betyder blandt andet mindre støj fra nabohuse og vejen. Større arkitektonisk frihed Slip for solpaneler på taget og bekymringer om, hvordan huset skal placeres på grunden for at sikre tilstrækkelig energi fra solen. Med Rockzero får du større frihed til at kunne placere huset på grunden så det passer dit behov – og samtidig overholde kravene for et nearly zero-energy hus.

Besparelser på energien

Rockzero opfylder kravene til konceptet nearly zero-energy uden yderligere installering af tekniske komponenter, så som solpaneler. For dig som husejer betyder det, at du sikres et lavt energiforbrug i hele husets levetid uden vedligehold. Samtidig minimerer du risikoen for kolde vægge, da stenulden bibeholder formen i årtier.

10 tips til dig der skal bygge nyt

Går du med overvejelser om at bygge en bolig både komfortabel, bæredygtig og med godt indeklima, vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej. Denne guide giver dig nogle punkter som kan være værd at overveje inden projektet startes. Både i forhold til samarbejde med arkitekt, materialevalg og styring af budgetter. Vi håber at disse 10 tips vil hjælpe dig i den kommende byggeprocess.


Downlaod Rockzero brochuren 10 tips til dig der skal bygge nyt her.

Vi ønskede en bolig med en høj energiklasse, så vi var fremtidssikret i forhold til stigende energikrav. Derudover betød det meget at vælge en løsning, som vi kan stå inde for i forhold til klimabelastning og vores børns fremtid.

Familien Helner

Ejer af et Rockzero hus

Fordele for professionelle

Leverer som kalkuleret

Mere simple energiberegninger og færre efterkalkulationer behøves. Rockzero vægsystemet har indbygget lufttæthed og de fleste elementer er baseret på den energieffektive stenuldsisolering. Dette betyder at væggen kan ses som ét samlet element uden kuldebroer, der sikrer optimal performance - både på papiret og i virkeligheden.  

Lave driftsomkostninger og vedligehold

Den oprindelige energiberegning undermineres ofte på grund af elementer som døre, vinduer og tilstødende bygningselementer. Rockzero er et system uden kuldebroer som sikrer energieffektivteten uanset. Herudover er stenuldsisolering meget holdbart og bibeholder formen i årtier, noget der betyder lave energi og vedligeholdelsesomkostninger mange år frem.

Større arkitektonisk frihed 

Slip for solpaneler på taget og bekymringer om, hvordan huset skal placeres på grunden for at sikre tilstrækkelig energi fra solen. Med Rockzero får du større frihed til at kunne placere huset på grunden så det passer dit behov – og samtidig overholde kravene for et nearly zero-energy hus.   

Bedre akustisk komfort

Rockzero reducerer udefrakommende støj 2,5 gange mere end ved traditionelt byggeri. Stenuldsisolering giver nemlig fremragende lydabsorption og reducerer derfor uønsket støj betydeligt. Herudover vil du også kunne opleve en forbedret akustik i rummet når du har stenuld som primær bestanddel i væggen.  

Et godt indeklima

Rockzero bidrager til at holde varmen der hvor den hører til, samtidig med at fugt udledes helt naturligt. Dette er med til at holde din bolig varm om vinteren og kølig om sommeren. På den måde sikres det gode indeklima og risikoen for svampedannelse og skimmel minimeres.

Fremtidssikker miljøløsning

Rockzero består primært af naturlige materialer, og konstruktionen sparer ca. 20% på Co2-udledningen i hele husets levetid. Samtidig vil du, på grund af den høje energieffektivitet, få et forspring i forhold til fremtidige stramninger på området og sikre en høj gensalgsværdi på huset. 

Byg vægge der står for noget

I tusinder af år har vi bygget vægge. For at beskytte os selv og for at skabe bygninger til alle mulige formål. Når vi bygger hus, bør vores vægge stå for noget. Og det fineste formål er at skabe trygge rammer om familiens hjem, sikre rammer om børn og ældre, samt funktionelle bygninger til virksomheder.

Downlaod Rockzero brochuren for professionelle her.

Det at Rockzero kan afmonteres og genanvendes samtidig med at det er lavet med genbrugsmaterialer hjælper os med at støtte op om cirkulær økonomi i vores projekter.

Kim Dalgaard

Arkitekt hos Vandkunsten
Hvor kan Rockzero anvendes:
0

Rockzero anvendes til Nybyggeri i byggerier op til 2 etager.

Når du bygger Rockzero vægge, ved du, at alle kravene er opfyldt. Lufttætheden er indbygget, og væggene er opført i én effektiv arbejdsgang.

Phillip Holbek

Tømrer ved entreprenørfirmaet Mernild Byg

Rockzero facader

Rockzero Vægsystemet kan kombineres med forskellige facadeløsninger.
Det giver dig god mulighed for at få lige præcis det udtryk du ønsker med din bolig eller bygning.
Hvad enten du er til mursten, træbeklædning eller en form for facadeplade, så vil du sagtens kunne kombinere det med vores Rockzero Vægsystem Se her beskrevet hvordan. 

Rockzero med skalmur

Denne Rockzero-væg kombineres med en skalmur. Væggens søjler er udstyret med murbindere placeret så de passer med skifter og opfylder kravet til skifter pr. m2.

Rockzero, campaign, system, 3D, wall construction, brick, outer wall

Rockzero med ventileret facade

Denne Rockzero-væg kan kombineres med træpaneler, RockPanel, eller andre paneler og beklædninger som ikke overstiger 50 kg/m2.

Væggens søjler er en smule dybere, således at de også fungerer som 20 mm afstandsstykker i det ventilerede hulrum. Søjlernes front er udstyret med en stålprofil, hvori beklædningen kan monteres direkte.

Rockzero, campaign, system, 3D, wall construction

Teknisk information

Tykkelsen af vægge bygget med Rockzero-vægsystemet er angivet i tabellen nedenfor:

Typer regnbeskyttelse U-værdi [W/(m²·K)]
  0,10  0,12 
Murværk (spacer 170/110 mm) 352 mm *) 292 mm *)
Let beklædning (spacer 195/145 mm) 377 mm **) 327 mm **)

*) tykkelsen på murværket og luftmellemrummet er ikke inkluderet, 15 mm fibergipsplade er inkluderet

*) tykkelsen på beklædningen er ikke inkluderet, 15 mm fibergipsplade er inkluderet