Bæredygtigt byggesystem til familien Danmark.

Rockzerohus, Glostrup

I Europa står bygninger for 40 procent af det samlede energiforbrug, mens byggeriet på verdensplads bruger mere end 30 procent af alle samfundets ressourcer. Derfor lancerer ROCKWOOL nu det nye byggesystem, Rockzero, som skal være tilgængelig for helt almindelige familier, som vil bidrage til bæredygtig og samtidig opnå en lav varmeregning og højt komfortniveau. Den første familie er allerede flyttet ind i et Rockzero hus i Glostrup. 

 

Bygninger står for en markant del af energiforbruget, og behovet for energieffektiviseringer i bygningsmassen er helt afgørende, hvis energiforbruget i løbet af de kommende år skal nedbringes og belastningen af jordens knappe ressourcer skal nedsættes. Der er brug for nye løsninger, så helt almindelige familier kan bygge bæredygtigt. Derfor lancerer ROCKWOOL den nye byggeløsning, Rockzero, der allerede danner rammerne om familiers bæredygtige hverdag.

 

Bæredygtig løsning der giver god samvittighed uden at tømme pengepungen  

På en villavej i Glostrup bor en familie, der indtil for kort tid siden gik med drømmen om et nyt hus, hvor de sammen kunne skabe en fælles base. I overvejelserne indgik tanken om et bæredygtigt og energieffektivt hus, der kunne fremtidssikre familien i forhold til stigende energikrav og samtidig give dem en god livskvalitet. De valgte derfor at slå til, da HusCompagniet udbød et fremtidssikret hus med det intelligente byggesystem, Rockzero, udviklet af ROCKWOOL. 

 

”Vi gik og drømte om en bolig med en høj energiklasse, så vi var fremtidssikret i forhold til de stigende energikrav, og hvor bæredygtige valg kunne give os en god livskvalitet i hverdagen. Derudover betød det meget for os at vælge en løsning, som vi kan stå inde for i forhold til klimabelastning og vores børns fremtid. Og det var netop, hvad Rockzero byggesystemet kunne give os”, fortæller familien og fortsætter:

 

”Desuden betød økonomien også noget. Med Rockzero har vi fået et bæredygtigt hus, der ligger øverst i energiklassen uden at være meget dyrere end et almindeligt hus – og så endda med en brandsikker stenuldsløsning, så vi kan føle os trygge i hverdagen.”

 

Imødekom fremtidens energikrav på en nem måde 

Udover at Rockzero er et bæredygtigt, energieffektivt og brandsikkert system, byder systemet også på en lang række fordele under byggeprocessen.  Det fortæller en af udviklerne bag det nye byggesystem, Hans Henrik Ter-Borch fra ROCKWOOL:

 

”Med vores nye Rockzero løsning kan håndværkere se frem til en hurtig og effektiv byggeproces med et komplet system af letvægtskomponenter lavet af stenuld. Systemet er bygget på velkendte teknikker med et intuitivt design, så byggeprocessen går lige så hurtigt som med traditionelle metoder, hvis ikke hurtigere.”

Rockzero, HusCompagniet, Reference Case, Glostrup, Højmarksvej

Drømmen om et energieffektivt hus

Se videoen omkring Rockzerohuset i Glostrup.

Faktaark: 

 

 • Rockzero er produceret af genanvendelig stenuld baseret på sten fra naturen 
 • Huse bygget med Rockzero lever op til near-zero-energy- building standarden uden montering af solceller   
 • Højest mulig niveau af brandsikkerhed, da Rockzero er lavet af sten 
 • Rockzero bremser støj udefra og sikrer en behagelig akustik i bygningen på grund af stenuldens egenskaber 
 • Rockzero giver designfrihed, da systemet ikke har betydning for valg af facader
 • Bevaring af oprindelige varmeisoleringsevne og brandegenskaber i hele konstruktionens levetid – bygningens energimærke forværres ikke 
 • Systemet består af søjler med komprimeret isolering imellem, som indeholder 3 kuldeafbrydende zoner og sikrer stabilitet og bæreevne
 • Ingen risici for fugt på grund af stenuldens evne til at ånde og afvise fugt 
 • Højt niveau af modstandsdygtighed over for mikroorganismer, råd og skimmelsvamp 
 • Rockzero overflødiggør dampspærre, der indgår i traditionel byggeri
 • Systemet passer til byggeriets eksisterende konstruktioner som døre og vinduer 
 • Effektiv byggeproces – modulær opbygning sikrer højt tempo og lav risiko for fejl 
 • Intuitivt byggemetode, som kun kræver kort introduktion og intet specialværktøj