Ullerud Helsebygg

Byggeri af Norges største plejehjem i massivtræ kræver brandsikker facadeløsning.

Ullerud Helsebygg, Drøbak

Bygninger i massivtræ er en voksende tendens i Norden, og Norge er ingen undtagelse. For kort tid siden åbnede Norges største plejehjem i massivtræ. Valget af netop træ stiller høje krav til brandsikkerheden, og det fik bygherrer til at isolere bygningen med en stenuldsløsning fra ROCKWOOL.


I Sydnorge – nærmere betegnet Drøbak – er det største byggeprojekt i Frogn kommunes historie blevet færdigt for kort tid siden. Der er samtidig tale om Norges største plejehjem i massivtræ. Plejehjemmet Ullerud Helsebygg er bygget som et passivhus, og har fået miljøklassificeringen Very Good af BREEAM-NO. Kombinationen af passivhus og træbyggeri stiller høje krav til isoleringen og dermed brandsikkerheden i bygningen, og her spillede isolering en afgørende rolle.


Særligt byggeri stiller store krav til byggematerialerne
Fordi byggeriet er i massivtræ og samtidig er et plejehjem, hvor over hundrede ældre mennesker skal have deres daglige gang, har brandsikkerhed været en høj prioritet for Prosjektleder Pål Atle Johansen fra AF Gruppen. Det har derfor været afgørende med højest mulig brandsikkerhed for at beskytte både beboere og bygningen i tilfælde af brand. Og her spillede type af facadeløsning en afgørende rolle.

Udover at REDAir FLEX er brandsikkert og skaber en effektiv byggeproces, giver facadesystemet også et optimalt indeklima i træbygningen, fordi det ud over god isoleringsevne er uorganisk og fugtafvisende.


Naturlig løsning til bæredygtigt træbyggeri
I takt med at byggerier i massivtræ som Ullerud Helsebygg ses oftere og oftere, stiller byggeriets aktører også krav til de materialer, der skal indgå i bygningen sammen med træet. Og her kan stenuldsløsninger noget særligt, når det kommer til bæredygtigt træbyggeri:

”Stenuld passer naturligt ind i fremtidens bæredygtige byggeri i massivtræ på flere niveauer. Stenuld er baseret på sten og dermed lige så naturligt som det massive træ. Det er brandsikkert og beskytter beboerne og konstruktionen. Endelig er stenuld genanvendeligt og bevarer sin funktion i hele bygningens levetid, siger Christer Engelstad, konsulent hos ROCKWOOL Norge.

Reference case, Norway, Drøbak, Ullerud Helsebygg, massive wood, REDAir FLEX, facade, nursing home

Ullerud Helsebyg, REDAir FLEX løsning

Woman, man, computer, lunch and learn, learning

Tilmeld dig og din virksomhed et Lunch & Learn arrangement og lær meget mere om stenuld i massive træhuse.

Book Lunch & Learn

Fakta:

 
Sted: Drøbak i Akershus
Projekttype: Plejehjem
Bruttoareal: 12.000 kvm.
Bygherre: Frogn kommune
Byggeledelse: HR Prosjekt
Entreprenør: AF Bygg Østfold
Arkitekt: Jostein Rønsen Arkitekter, BAS Arkitekter