Moholt 50/50

REDAir FLEX i et af Europas største byggeprojekter i massivt træ

REDAir FLEX

De studerende i Trondheim har fået 632 nye, klimavenlige boliger. Projektet omfatter blandt andet fem nietagershuse i massivt træ. Som facadeisolering anvendes ROCKWOOL REDAir FLEX.

Nøgleordene i hele processen har været at bygge klimavenligt og energieffektivt. Sit (Studentsamskipnaden i Trondheim), der er bygherre, valgte en trækonstruktion. Desuden var der andre fordele i form af miljøvenlighed, kvalitet, brandsikkerhed og de samlede udgifter til materiale. Nøglen til at skabe et energieffektivt byggeri bestod i at vælge heldækkende facadeisolering.

- REDAir FLEX har rigtig gode isoleringsegenskaber og giver samtidig minimale kuldebroer. Desuden behøver vi ikke bruge tid på at montere regler, og det er ikke nødvendigt med ekstra overdækning i byggeperioden, siger Jostein Wilmann fra entreprenøren Veidekke.

Træhusene i Moholt 50/50 har passivhusstandard med energitilførsel fra jordvarme. Kombinationen medfører dels at energibehovet er lille, dels at den energi, der tilføres, har meget lave klimagasemissioner pr. kWh. Da jordvarmeanlægget også er udstyret med frikøling, skaber det sammen med isoleringen fra ROCKWOOL et behageligt indeklima.

Moholt 50/50 er Europas største projekt med massive træhuse og spænder over i alt 23.000 m2. De fem nietagershuse udgør et helt nyt kvarter i studiebyen Moholt lige uden for Trondheim. Foruden at ydervæggene er isoleret med REDAir FLEX, er også skillevægge, gulve og lofter isoleret med stenuld fra ROCKWOOL. Det giver både et fremragende indeklima, god lydisolering og optimal brandbeskyttelse.

- Hos Veidekke har vi gode erfaringer med systemet fra andre projekter i andre byer i Norge, hvilket gjorde det naturligt også at anvende REDAir FLEX her. Det har vist sig at være et godt valg, siger Jostein Wilman og fortsætter: - Efter en evaluering af både omkostninger og resultater er jeg overbevist om, at REDAir FLEX er den bedste løsning til denne type projekter.

Reference case, Norway, Trondheim, Moholt 50/50, climate action, massive wood, REDAir FLEX, apartments

Fakta:

 
Byggeperiode: Marts 2015-november 2016
Omfang: Fem højhuse på ni etager (23.000 m2), der rummer 632 studielejligheder, erhvervslokaler, daginstitution med plads til 171 børn, bibliotek, aktivitetscenter m.m. Under jorden er der en parkeringsplads på 1.000 m2. Projektet har 10.000 m2 fællesområde.
Projektomkostninger: Ca. 487 mio. NOK
Kunde: Sit
Arkitekt: MDH Arkitekter AS