Bidrag til bæredygtighed

Bidrag til bæredygtighed

Fire fordele i ét og samme produkt

Indbygget bæredygtighed

ROCKWOOL isolering bidrager til bæredygtige bygninger, der skal måles på tre dimensioner; den økonomiske, sociale og miljømæssige.  Læs mere om bæredygtighed. Ressourceforbrug er en vigtig del af den miljømæssige og økonomiske dimension.

Sten: naturens egen, fornybare ressource
Alle ROCKWOOL produkter er fremstillet af stenuld, hvis hovedingrediens er diabas sten. Det er en ressource, som naturen skaber i rigelige mængder i forbindelse med vulkanudbrud.

“Naturen producerer hvert år 38.000 gange mere stenmateriale end det, som bruges til et års produktion af ROCKWOOL stenuld.”  Tais W Dahl, Ph.D. M.Sc. Geofysik.

Vigtige energibesparelser
Isolering er en af de bedste måder at mindske energiforbruget i bygninger på. ROCKWOOL isolering bidrager til store energibesparelser til gavn for miljøet I mange tilfælde kan korrekt installeret isolering sikre, at bygningen skal bruge 70-90% mindre energi. Et andet vigtigt aspekt er, at det er en vedvarende energibesparelse, som ikke kræver vedligeholdelse eller udskiftning.  

Genanvendelse af ROCKWOOL stenuld
Gennem årene har vi gjort genanvendelse til en grundsten i vores forretning. Vi genanvender selvfølgelig den stenuld, som er i overskud fra vores produktion, og vi tilbyder vores kunder genanvendelsesordninger.

Vi tager fraskær tilbage
Når vores produkter bruges på byggepladser kan det ikke undgås, at der er spild, når isoleringen skal tilpasses konstruktionen. Dette fraskær har vi i mere end 20 år taget tilbage og genanvendt til nye produkter.

Vi tager ansvar for vores produkter i hele livscyklussen
Når bygninger renoveres eller skal rives ned, bliver den gamle stenuldsisolering til overs. Siden 2012 har vi haft en genanvendelsesordning for det, vi kalder ‘brugt’ isolering. Indsamlet ROCKWOOL isolering bliver granluleret, sendt til vores fabrik og genanvendes i fremstillingen af ny isolering. Det er vigtigt for os, at det genanvendte materiale ‘genopstår’ som ny isolering, der lever op til vores høje kvalitetskrav til isoleringsevne, brandsikkerhed, holdbarhed og tekniske specifikationer som trækstyrke.

ROCKWOOL isolering er ubrændbar og derfor kan det ikke som andre isoleringsprodukter bortskaffes som ‘småt brændbart’. Vores genanvendelsesordning er med til at løse et affaldsproblem samtidig med at spare nye råvarer. 

Andre fordele

Optimal brandbeskyttelse
Optimal brandbeskyttelse

Optimal brandbeskyttelse

Læs mere
Uhørt god akustik
Uhørt god akustik

Uhørt god akustik

Læs mere
Lang holdbarhed
Lang holdbarhed

Lang holdbarhed

Læs mere
Back